Utrechtse vechtersbazen vast na mishandelingen in binnenstad

© ANP
UTRECHT - Vier Utrechtse jongens zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden na een vechtpartij op de Voorstraat. Eerder op de avond hebben dezelfde verdachten waarschijnlijk een jongen en een meisje mishandeld op de Oudegracht.
Rond 23.15 kreeg de politie de melding van de eerste mishandeling. De twee slachtoffers zouden in hun gezicht zijn geslagen, maar ze deden geen aangifte.
Later in de nacht, rond 02.30 uur, reageerden agenten op een melding van de vechtpartij in de Voorstraat. Via cameratoezicht bleek dat de signalementen van de vechtersbazen overeenkwamen met die van het eerdere incident.
De mannen sloegen op de vlucht, maar konden worden aangehouden op de Wittevrouwenstraat, Wittevrouwenkade en Ridderschapstraat. Het gaat om drie mannen van 18 en één van 20 jaar. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en zitten voorlopig vast.
De politie zoekt getuigen van de incidenten, zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844. Ook de twee slachtoffers van de Oudegracht kunnen zich melden, om alsnog hun aangifte op te nemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.