"Het is hoog tijd dat er duidelijkheid komt in de zaak-Savannah"

© Ginopress
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Bunschoten leeft enorm mee met de familie en vrienden van Savannah. De zaak van het 14-jarige meisje, dat vorig jaar dood in een sloot werd gevonden, hield lange tijd heel Nederland in zijn greep. "Het is hoog tijd dat er duidelijkheid komt, zodat de familie er een punt achter kan zetten. Dat gevoel leeft in het dorp."
Vandaag start de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak. De 17-jarige Angelo S. wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood, zelf ontkent hij er iets mee te maken te hebben.

OPEN EINDE

Het proces heeft vrij lang op zich laten wachten. Er is veel onduidelijkheid over de doodsoorzaak van Savannah en de rol van de verdachte Angelo S. uit Den Bosch. De jongen zit sinds zijn arrestatie in de gevangenis in afwachting van de inhoudelijke behandeling van zijn proces.
"Het wordt echt hoog tijd dat hij eindelijk vertelt wat hij gedaan heeft, wat er gebeurd is. Anders blijft er een open einde. Dan kun je er geen punt zetten, dat lijkt me zo erg. Dat is ook wat er in het dorp leeft", vertelt Emmy van Twillert, journalist van de Lokale Omroep Spakenburg.

ROMY

De moord op de 14-jarige Savannah, die tegelijkertijd met de eveneens 14-jarige Romy uit Hoevelaken werd vermist, kreeg vorig jaar veel media-aandacht. De twee jonge meisjes werden beiden dood gevonden, hemelsbreed op nog geen twintig kilometer van elkaar. Ondanks deze gelijkenissen, bleken de twee zaken uiteindelijk niets met elkaar te maken te hebben.
Veel ouders waren destijds angstig om hun kinderen alleen naar school te laten fietsen. Twee meisjes van 14, beiden uit de regio, beiden overleden onder verdachte omstandigheden. Volgens Van Tillert is de ergste angst bij ouders inmiddels weggeëbd. "Het heeft wel maandenlang aangehouden. Dat ouders een stuk voorzichtiger waren en kinderen minder zelfstandig mochten doen, omdat de ouders dachten: wie weet wat er allemaal rondloopt."

MEDELEVEN

De vondst van de jonge Savannah had een grote impact in Bunschoten, waar ze vandaan kwam. Burgemeester Melis van de Groep sprak na dat vreselijke pinksterweekend: "Niets is gewoon vandaag, dat merk je aan iedereen. Het medeleven met de familie is enorm."
Nog altijd is het medeleven groot, vertelt journalist Van Twillert. "Er wordt niet veel over gesproken. Mensen hebben veel respect. Toen het precies één jaar geleden was, stuurden veel mensen een bloemetje of een kaartje, maar ze proberen de familie zo weinig mogelijk lastig te vallen."
Voor de rechtszaak zijn maximaal drie dagen uitgetrokken. Omdat de verdachte Angelo S. minderjarig is, vindt deze inhoudelijke behandeling achter gesloten deuren plaats. De uitspraak van de rechter is wel openbaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.