Zomerse warmte keert na het weekend terug

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Warmteliefhebbers opgelet: de zomer komt terug! Vanaf maandag gaat de zon meer schijnen, is de kans op neerslag klein en gaat de temperatuur in de provincie richting de 25 graden.
Nog wel even geduld, want dit weekend is het nog typisch Hollands zomerweer met een mix van wolkenvelden en zon. Vandaag wordt het zo'n 20 graden en morgen valt de temperatuur een paar graden lager uit. Lokaal zou er zelfs een buitje kunnen vallen.

WARM

Volgens Weeronline wordt het dan na het weekend weer warmer en kunnen de teenslippers en korte broeken uit de kast. Woensdag zou het door warme lucht uit Frankrijk dik 25 graden kunnen worden en de zon laat zich die dag volop zien.
Wat er daarna gebeurt, is nog onzeker. "Circa 30% van de berekeningen laat de temperatuur vanaf donderdag flink dalen met maxima van 16-20 graden", aldus Weeronline. "Een ander scenario (50% kans) laat temperaturen zien van 20-25 graden en daarmee blijft het warmer dan normaal."

DROOGTE

Even afwachten dus, maar wel is de kans groot dat het voorlopig droog blijft. Het neerslagtekort, het verschil tussen de gevallen neerslag en de verdamping, zal de komende weken snel toenemen. "Daarmee kunnen we zelfs in de buurt komen van de 5% droogste jaren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.