RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie neemt 120 verwaarloosde honden in beslag in Woerden: "Ze gingen enorm tekeer"

WOERDEN - Bijeen controle van eenteckelfokkerij aan het Breeveld in Woerden zijn 120 honden in beslag genomen. De dieren waren verwaarloosd en zijn in veiligheid gebracht.

Voorbijgangers zagen vanochtendeen flink aantal pups in kooien buiten staan en schakelden de politie in. "We zagen ook auto's met buitenlandse kentekens op het terrein en het zag er verdacht uit", vertelt n van hen aan RTV Utrecht. "De hondjesgingen enorm tekeer, heel zielig."

VERWAARLOOSD
De politie en inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gingennaar de fokkerij en troffen daar120 honden aan, die klaarstonden voor vervoer. Sommige honden waren nog geen twee weken oud."De dieren waren verwaarloosd, het waren er meer dan toegestaan en ze zoudenop een niet toegestane manier vervoerd worden. Ook hadden de fokkers geen vergunning. De dieren zijn door de NVWA meegenomen en in veiligheid gebracht",aldus een woordvoerder van de politie.

ONDERZOEK
De politie hield niemand aan, omdat ereen onderzoek van deNVWA naarde fokkerij loopt. "We hebben al eerder een melding gehad over deze fokkers. De NVWA leidt het onderzoek en wij ondersteunen. We hebbeneen aantal verdachten in beeld. We hopen dat de NVWA het onderzoek zo afrondt dat we deze personen kunnen aanhouden."

OPGELICHT
Het gaat om de fokkerijen 'Wie Anders' en 'Van de Vliegende Kiep'. Die worden gerund door een moeder en een dochteren kwamen eerder al in het tv-programma Opgelicht. In die uitzending kwam naar voren dat de pups die klanten bij de kennel kochten niet de beloofde 'kampioenen' waren, maar teckels met angsten, ziektes en gestoord gedrag. Ook zoudendefokkerstegen de regels in honden zonder paspoort verkopen en kwamen de dieren niet buiten.

STAGIAIRE
Een vroegere stagiaire van het bedrijf, vertelt tegen RTV Utrecht dat het bericht over de misstanden haar niets verbaast. Toen zij er in 2015/16 stage liep, was er al van alles mis. ''De honden waren altijd aan blaffen van de angst. Het stonk naarontlasting omdat de beestennooit naar buiten mochten. Sommige hadden een luikje in hun hok waar ze doorheen konden, maar echt buiten kwamen ze nooit.''

Met de hygine nam het bedrijf het volgens de stagiaire ook niet zo nauw. ''Ik moest de hokken regelmatig zonder handschoenen schoonmaken.'' Ze diende een klacht in, maar daar werd niets mee gedaan. ''Later hoorde ik dat er gewoon nog steeds stagiairs naartoe gestuurd worden.''


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -