Deze week in het nieuws: Anne Faber, Lars en brand in Doorn

© ANP / Aloys Oosterwijk
PROVINCIE UTRECHT - Het waren geen vrolijke verhalen die deze week het nieuws domineerden. Michael P. die voor de rechter verscheen voor het verkrachten en vermoorden van Anne Faber, de 3-jarige Lars die in Oudewater om het leven kwam en de brand in een woonzorgcentrum in Doorn behoorden tot de bestgelezen berichten op onze website.
ANNE FABER
Michael P. staat maandag en dinsdag terecht voor het verkrachten en vermoorden van Anne Faber. Tijdens dag één van het proces wordt hij ondervraagd door de rechters. Gruwelijke details worden bekend. P. betuigt spijt, maar toont daarbij weinig emotie. Ook de officier van justitie legt P. het vuur aan de schenen en daarna komen de deskundigen van het Pieter Baan Centrum aan het woord. Zij zien een hoog risico op herhaling en adviseren tbs.
Tijdens de tweede dag van het proces komen de ouders van Anne Faber aan het woord. Emotionele verklaringen. "Er is een gat geslagen. De familie zal nooit meer compleet zijn", zegt de moeder van Anne. Ook vraagt de familie zich af waar Anne's kettinkje is gebleven. De officier van justitie formuleert de strafeis. Met een eis van 28 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging komt er een einde aan twee intense procesdagen
Hans Faber, de oom van Anne, staat na de rechtszaak de pers te woord.
LARS OMGEKOMEN
In Oudewater voltrekt zich zaterdagavond een drama. De 3-jarige Lars fietst in het water. Hulpverleners proberen het jongetje te redden door hem te reanimeren en naar het ziekenhuis te brengen, maar later wordt bekend dat Lars het niet heeft gehaald.
Burgemeester Pieter Verhoeve van Oudewater brengt een bezoek aan de ouders van de overleden jongen en schrijft op Twitter dat zij zeer aangeslagen zijn.
BRAND IN DOORN
In woonzorgcentrum Beatrix aan de Jacob van Ruysdaellaan in Doorn breekt woensdagavond brand uit. Zeker vijftig bewoners moeten door de brandweer worden geëvacueerd. Veel ouderen worden in veiligheid gebracht door omwonenden en toevallige passanten. Burgemeester Naafs en de Veiligheidsregio Utrecht spreken daar later hun waardering voor uit.
Eén bewoner moet uit voorzorg naar het ziekenhuis, voor de rest blijft iedereen ongedeerd. Maar de schrik zit er na de brand wel goed in bij de bewoners. Een omgevallen lamp blijkt de oorzaak van de grote brand.
Tientallen bewoners werden geëvacueerd
Tientallen bewoners werden geëvacueerd © Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.