Vandalen richten ravage aan bij voetbalclub Vleuten: "We zijn er goed ziek van"

© Politie VDM
VLEUTEN - Onbekenden hebben vannacht flinke schade aangericht op het terrein van de Utrechtse voetbalclub PVCV aan de Europaweg in Vleuten. Ten minste één kliko werd in brand gestoken, het hoofdveld van de voetbalclub raakte daardoor zwaar beschadigd. Ook zijn er tribuneborden vernield.
De brandweer werd vannacht omstreeks 01.00 uur gealarmeerd vanwege een brand op het terrein. Het vuur was vervolgens snel geblust, maar de schade aan het kunstgrasveld is groot, zo is te zien op een foto die de politie vanochtend op Twitter plaatste.

VELD DEELS ONBRUIKBAAR

"We zijn er goed ziek van. Het veld is namelijk niet meer te gebruiken", verzuchtte Marianne Kruys van de voetbalvereniging eerder vanochtend. "Vandaag organiseren we een toernooi, maar gelukkig kunnen we uitwijken naar andere velden."
Ook de vrijwilligers van de club zijn stomverbaasd. "Ze kwamen hier vanochtend aan en waren flabbergasted. Het is namelijk niet de eerste keer dat dit is gebeurd. Bij andere verenigingen is er ook al eens schade aangericht. We worden er wel een beetje verdrietig van", aldus Kruys.
De voetbalclub heeft het kunstgrasveld vanochtend uiteindelijk toch in gebruik genomen. Alleen op de plek waar het veld beschadigd is wordt niet gespeeld.
Het toernooi kon ondanks de vernielingen toch gewoon doorgaan.
Het toernooi kon ondanks de vernielingen toch gewoon doorgaan. © RTV Utrecht / Mark van der Wel

AANGESTOKEN

De politie vermoedt dat er "gezien de omstandigheden en de aangetroffen sporen" sprake is van brandstichting door een "groep jongeren die zich daar die avond en nacht op de tribune hebben opgehouden."
De politie hoopt in contact te komen met getuigen die iets gezien hebben rond de sportvelden van de voetbalclub.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.