Kort nieuws: Betere service Ronde Venen

REGIO - De Ronde Venen doet zijn inwoners nieuwe beloften over de gemeentelijke service. Nieuwe reisdocumenten en rijbewijzen liggen bijvoorbeeld voortaan na maximaal vijf werkdagen klaar. De zogeheten servicenormen gaan morgen in. In totaal heeft De Ronde Venen nu twintig van zulke beloften naar buiten gebracht.
* De traditionele jaarmarkt keert terug in Leusden. Winkelcentrum Hamershof moest vorig jaar - na 21 edities - overslaan vanwege de hoge kosten. Door de markt dit jaar in juli te programmeren hoopt de organisatie op meer deelnemers en bezoekers. De laatste jaren trok het grootste evenement van Leusden in september gemiddeld 35.000 bezoekers.
* In Veenendaal is gewapende overval gepleegd op een C-1000 winkel in de Slotemaker de Bruinestraat. Twee mannen bedreigden het personeel en eisten geld. Het duo vluchtte met een onbekend bedrag richting de Aart van Gelderstraat.
* Twee Utrechters zijn woensdag in Nieuwegein aangehouden op verdenking van diefstal. De twee werden gezien toen zij een koffer leegden in het kanaal. De politie ging er op af en hield de twee, 15 en 16 jaar oud, aan. De spullen zijn waarschijnlijk gestolen.
* Drie jongens uit Nijkerk hebben woensdagavond in Amersfoort een bushokje gesloopt. Het drietal, tussen de vijftien en twintig jaar, vielen ook een fietser lastig en trapten twee prullenbakken omver. De jongens zijn door de politie aangehouden.
* In Woerden is een grote verkeerscontrole gehouden. Op de Boerdenwijk werden een kleine vijfhonderd automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Bij 33 bestuurders was er iets niet in de haak; boetes werden uitgedeeld voor rijden door rood, het niet dragen van de gordel en bellen met de mobiele telefoon aan het oor.
* De brandweer in Veenendaal krijgt geen nieuwe tankautospuit. Volgens de gemeente zijn er in de omgeving van Veenendaal genoeg spuitwagens beschikbaar als er brand is. Het college besteedt haar geld liever aan een vrachtwagen voor hulpverlening en een wagen die voor verschillende calamiteiten kan worden omgebouwd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.