RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Het duurde even, maar Bunnik heeft een coalitie

BUNNIK - De Bunnikse partijen Perspectief 21 en De Liberalen hebben een coalitieakkoord bereikt. Bijna drie maanden na de gemeenteraadsverkiezingen zijn de partijen in de kleine gemeente er uit.

Omdat er in Bunnik maar drie partijen zijn, zou je zeggen dat de onderhandelingen makkelijk waren. Toch zijn meerdere optiesáonderzocht en dat liep allemaal op niks uit. Winnaars P21 enáCDA konden het niet eens worden. Toen wilde P21 graag aan de slag met De Liberalen, maarádie gingen eerst een coalitie met het CDA onderzoeken. Uitspraken van wethouder Eijbersen in de mediaávielen bij het CDA alleen zo slecht dat ook die optie strandde.

WETHOUDERS
En dus zijn P21 en De Liberalen alsnog bij elkaar gekomen. Ze zeggen de komende vier jaar te gaan samenwerken op basis van gelijkwaardigheid. De huidige twee wethouders blijven hun taken ook de komende vier jaar uitvoeren. Omdat Perspectief 21 een stuk groter is dan De Liberalen, werd er rekening mee gehouden dat aan de combinatie nog een derde wethouder zou worden toegevoegd.

Het college wil vanwege de beperkte financiŰle middelen in Bunnik meer gaan samenwerken met andere gemeenten. Nu het college ook in Bunnik rond is, is er in de provincie nog ÚÚn gemeente die sinds de gemeenteraadsverkiezingen wacht op witte rook. Dat is Oudewater.

Hier is het hele coalitieakkoord van P21 en De Liberalenáte lezen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -