RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Groningse actievoerder tegen gasboringen: "Laat Woerden niet zakken"


WOERDEN - De Groningse actievoerder Pieter Douma bracht vandaag een bezoekje aan Woerden. Douma loopt van Harlingen naar Den Haag om aandacht te vragen voor de gevolgen van gasboringen. "Woerden ligt dan voor de hand. Laat Woerden niet zakken, dat gebruiken we in Groningen ook."

In Woerden zijn er plannen om naar gas en olie te boren onder de wijk Molenvliet. Inwoners zijn daarom bang voor Groningse taferelen: aardbevingen en scheuren in de huizen.

Actievoerder Pieter Douma protesteert in Woerden tegen gasboringen


KARRETJE
Pieter Douma komt ze een hart onder de riem steken. Hij loopt langs de weg met een karretje met daarop een wereldbol, waarmee hij duidelijk wil maken dat we zuinig moeten zijn op onze aarde. Boren naar gas is uit den boze, zegt hij. "Ik loop langs de weg zodat mensen het zien. En dat men erover gaat praten. Mensen moeten er van doordrongen raken dat er iets is in Groningen dat niet deugt."

Mensen moeten er van doordrongen raken dat er iets is in Groningen dat niet deugt."
Actievoerder

Bewoner van Molenvliet Leo Sonneveld ontvangt Douma met open armen. "De manier waarop Pieter deze inspanning levert is wat mij betreft een voorbeeld voor iedereen."

ZWAAR
Dat de actie inspannend is, blijkt wel uit het antwoord op de vraag hoe het met de wandelende actievoerder gaat. "Tot nu toe ging het prima, maar vandaag was het zwaar. Ik heb alleen maar doorgelopen om hier op tijd te zijn. Ik ben vanaf Utrecht vertrokken en heb alleen maar even gepauzeerd om wat druivensuiker te eten."

Toch is Douma vastberaden om door te lopen. Hij hoopt uiteindelijk donderdag in Den Haag aan te komen om daar actie te voeren op het Binnenhof.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -