RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gemeente laat verwaarloosde camping Wildzicht ontruimen

1/2
LEERSUM - In Leersum is camping Wildzicht ontruimd. De laatste bewoners van de camping zijn inmiddels vertrokken, omdat zij elders onderdak hebben gevonden. De leegstaande caravans worden nu door een aannemersbedrijf verwijderd.


De rommel op het terrein en de illegale bewoning was de gemeente Utrechtse Heuvelrug al lange tijd een doorn in het oog. Vorig jaar kreeg de eigenaar daarom een ultimatum om met een duidelijk toekomstplan te komen. Toen dat naar de zin van de gemeente niet of niet goed genoeg gebeurde, werd eigenaar Bert van Doorn de wacht aangezegd.


UITSTEL

Van Doorn heeft meerdere keren uitstel gekregen om de caravans en woonunits te verwijderen, vanwege de mensen die er woonden. Hij ving onder meer verslaafden en daklozen op. Al deze bewoners hebben inmiddels op een andere plek onderdak gekregen.

Bewoners moesten eigenlijk in februari al weg zijn, maar dat proces verliep niet zo vlot. In mei waren er in ieder geval nog mensen op de camping. Toen kwamen bij een caravanbrand twee honden om het leven.

Zo ga je toch niet met mensen om!"
Bert van Doorn

Eigenaar Van Doorn is woedend over de ontruiming. Hij hoopte op verder uitstel en zegt dat hij eind van de week uiteindelijk wel klaar was geweest met het opruimen van de camping.

"Zo ga je toch niet met mensen om", zegt hij. "Dit gaat helemaal nergens over. Sowieso, hoe ze vanaf het begin met alles omgegaan zijn, ook met de mensen hier. Tuurlijk moesten dingen verbeterd worden en was het nog niet perfect. Maar de mensen die hier zaten waren wel tevreden. En met iedereen is het goed gekomen die bij mij gewoond heeft. Maar die waardering heb ik nooit gehad. Nee, 'het is een teringzooi, een ongeregeld zooitje ... we gaan het effe schoonvegen'. Zo praten ze erover, hč."

Naast de woonunits en caravans moet ook de buitenopslag op het perceel worden opgeruimd door de aannemer.

Gemeente laat verwaarloosde camping Wildzicht ontruimen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -