RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

PvdD: 'Woerdense teckelfokkerij mocht maar 20 honden hebben'

1/2
WOERDEN - De hondenfokkerij in Woerden waar dit weekend 150 zwaar verwaarloosde teckels werden weggehaald, mocht maar 20 teckels in huis hebben. Dat zegt Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten van de Partij voor de Dieren. De fokkerij is het afgelopen jaar streng gecontroleerd. Buurtbewoners klaagden over geluidsoverlast en omdat de fokkerij te veel honden had, werd toen al een dwangsom van 5000 euro opgelegd.

Kamerlid Femke Merel van Kooten van de Partij voor de Dieren over de eerdere controle: "De fokkerij mocht maar 20 honden hebben, maar ze hadden er 50." Het Kamerlid beklaagt zich over het gebrek aan handhaving na die ontdekking: "Die dwangsom is door de gemeente opgelegd en vervolgens is er helemaal niets meer mee gedaan."

Er werd een dwangsom van 5000 euro opgelegd"
Kamerlid

De gemeente Woerden laat in een reactie weten dat de fokkerij het afgelopen jaar wel degelijk vaak is gecontroleerd. "De toezichthouders zijn regelmatig over de vloer geweest, maar iedere keer als ze daar kwamen, klopten de aantallen en waren de honden naar elders verplaatst."

OVERLAST
Ondertussen is de buurt blij dat een groot gedeelte van de teckels is weggehaald. De honden zorgden voor veel geluidsoverlast. "Heel veel geblaf, met name tijdens de zomeravonden dan was het heel extreem", laat omwonende Gijsbert Branger weten. "Nu hoor je af en toe nog een blafje, maar dit is goed te doen."

Het geblaf was extreem"
Omwonende

INTERNATIONAAL NETWERK
De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld. De partij vindt dat er steviger opgetreden moet worden tegen de fokkerij. Van Kooten: "Dit weekend stonden daar Hongaarse busjes voor de deur. Mijn idee is dat het gaat om een internationaal netwerk van illegale hondenhandelaars. En dat moet ontmaskerd worden. De onderste steen moet boven."

Kamervragen over Woerdense teckelfokkerij


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -