Vier jaar cel voor seksueel uitbuiten vriendin

© RTV Utrecht
ZEIST/UTRECHT - Een 29-jarige man uit Almere is veroordeeld tot een gevangenistraf van vier jaar wegens seksuele uitbuiting van zijn vriendin. Hij heeft haar in 2015 en 2016 langdurig gedwongen om in de prostitutie te werken, onder meer vanuit een woning in Zeist.
De man oefende verschillende vormen van dwang op haar uit. Hij controleerde haar telefoon, hing een camera op in haar kamer en zorgde ervoor dat zij in een sociaal isolement belandde. Daarnaast dreigde hij niet alleen met geweld, maar heeft hij haar ook daadwerkelijk mishandeld.
Het grootste deel van haar inkomsten moest ze afstaan. Toen de vrouw wilde stoppen, is ze ernstig bedreigd en gevolgd. Zo zou de verdachte hebben gedreigd haar huis 'in de fik te steken' of 'vol gas te pompen'.
Het Openbaar Ministerie had zes jaar gevraagd, maar de rechter heeft bij het bepalen van de strafmaat gekeken naar vergelijkbare zaken en kwam uit op vier jaar. Daarnaast legt de rechter de man een zogenoemde 'vrijheidsbeperkende maatregel' op. Hij mag geen contact opnemen met het slachtoffer, haar vriend of hun familieleden. Bij overtreding moet de man weer twee weken de cel in.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.