Wethouder belooft rattenplaag Bilthoven-West te verhelpen

Bewoners hebben al jaren overlast van ratten
Bewoners hebben al jaren overlast van ratten © RTV Utrecht
BILTHOVEN - Er wordt nu echt werk gemaakt van de rattenplaag in Bilthoven-West. Dat heeft wethouder Ebbe Rost van Tonningen bewoners toegezegd. De buurt is het helemaal beu dat ratten al jaren voor overlast zorgen. Ze graven hele gangenstelsels onder de bestrating, knagen op de glasvezel en duiken in de afvalcontainers. Op Radio M Utrecht beloofde de wethouder vanochtend de plaag in de huizen aan te gaan pakken.
Bewoners zijn de overlast van de ratten zat
Bewoners zijn de overlast van de ratten zat © RTV Utrecht
Zo gaat Rost van Tonningen ervoor zorgen dat de de ratten niet meer in huizen kunnen komen via kruipruimtes en verwarmingen. De gemeente zet er vaart achter, want eind juli moeten de toegangswegen van de ratten al afgesloten zijn. En daar is het hoog tijd voor, zeggen de bewoners die zich hebben verenigd in een actiecomité. Volgens één van bewoners, Danny Meyrink, heeft de gemeente de problemen tot nu toe niet of nauwelijks aangepakt: "De gemeente zegt veel, maar doet weinig."
De ratten lopen onder de huizen door via de kruipruimtes
De ratten lopen onder de huizen door via de kruipruimtes © RTV Utrecht
Ook Femke Visscher, afgevaardigde van het actiecomité, is blij met de toezegging van de wethouder. "Als het wordt opgelost, zoals de wethouder en coördinator nu zeggen, dan zijn wij een hele grote stap verder."
De gemeente zegt veel, maar doet weinig
Danny Meyrink
De aanpak van de rattenplaag komt op het bordje van de nieuwe wethouder, die binnenkort wordt gepresenteerd. De gemeente Bilthoven heeft wel afgelopen maandag al een nieuwe coördinator aangesteld om de overlast aan te pakken.
Wethouder belooft haast met de rattenaanpak

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.