Klopjacht met politieheli in Bunnik, verdachte verstopt in schuur

© Koen Laureij
BUNNIK - De politie heeft vannacht in Bunnik een verdachte aangehouden die ervandoor was gegaan met een gestolen auto. Tijdens de zoektocht werd een helikopter ingezet die ruim een uur boven het gebied cirkelde.
Rond 01.35 uur werd de gestolen Volkswagen Golf gespot op de A12. De bestuurder negeerde het stopteken van de politie en ging er met hoge snelheid vandoor. Dit leidde tot een achtervolging waarbij meerdere eenheden van de politie en de politiehelikopter werden ingezet.
Via de A27 reed de verdachte de A12 weer op. Hij stopte op de parkeerplaats van het Texaco-tankstation bij Bunnik en vluchtte te voet de weilanden in. De politie sloot de omgeving, die vooral bestaat uit weiland en boomgaarden, hermetisch af. Er waren tientallen agenten op de been en er werden ook politiehonden ingezet. Na een melding van een getuige werd de verdachte aangetroffen in een schuur.
De verdachte, een 26-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats, werd aangehouden en ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.
© Koen Laureij
Op de parkeerplaats van het tankstation werd onderzoek gedaan bij de Volkswagen Golf. De auto is meegenomen voor onderzoek.
© Koen Laureij
In de struiken naast de auto trof de politie onder andere een brandblusser aan. 
© Koen Laureij
Veel mensen in Bunnik en omgeving werden wakker van de helikopter en vroegen zich af wat er aan de hand was.
Grote politieactie in Bunnik.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.