RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verdachte wurgen agent schuldbewust: "Ik had geen één agent moeten aanraken"

AMERSFOORT/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Poging tot doodslag op een agente door haar keel dicht te knijpen en openlijk geweld tegen drie andere agenten: het zijn geen kleine zaken waarvoor de 21-jarige Joeri B. zich vandaag moet verantwoorden in de rechtbank.

De man zou de agente hebben geprobeerd te wurgen tijdens een straatgevecht in de Amersfoortse binnenstad. B. reageerde vandaag schuldbewust: "Het liep uit de hand, ik had geen één agent moeten aanraken." Volgens B. wilde hij de agenten van zijn vriendin en broertje aftrekken. Vandaag bleek ook dat de verdachte al naar een afkickkliniek voor zijn alcoholverslaving gaat maar niet wil meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek.

Het ging allemaal mis in de nacht van vrijdag 9 maart. Een groep jongeren liep toen in het centrum van Amersfoort. De politie sprak hen aan op een vernieling. Daarop ontstond een heftige vechtpartij op straat tussen meerdere agenten en jongeren. Tijdens die worsteling zou Joeri B. een agente bijna hebben gewurgd. De vrouw hield  meerdere verwondingen aan haar gezicht en een zware hersenschudding over aan het incident. Drie andere agenten raakten ook gewond, volgens het Openbaar Ministerie omdat Joeri B. onder meer een fiets naar hen gooide.

Agenten waren tijdens de vechtpartij bang dat hun collega het niet zou kunnen navertellen. "Collega's vreesden voor haar leven," zei een woordvoerster de dag na het incident. Volgens haar moesten de agenten snel denken tijdens de chaotische vechtpartij. "Ze lag op de grond en ze dachten dat ze het niet zou gaan redden als er niet werd ingegrepen." De politie trok daarop het stroomstootwapen, waarna de man zijn wurgpoging staakte. "Daarmee werd het geweld gelukkig snel doorbroken."

Uiteindelijk werden zes jongeren uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden. Al snel belandde een filmpje van de vechtpartij op Dumpert.nl. Daarin is te zien hoe de agenten de vechtpartij maar met moeite tot een einde weten te brengen.

Verslaggeefster Anne-Marie Verhagen is bij de rechtszaak aanwezig om live verslag te doen op twitter. De zitting vandaag is een regiezitting. Daarin wordt de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak voorbereid en mogen de advocaten en officier van justitie bijvoorbeeld aangeven of zij vinden dat er nog dingen moeten worden onderzocht voor de zaak van start gaat. Donderdag 11 oktober is de inhoudelijke behandeling.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -