Aanhoudingen voor autobranden rond Oud en Nieuw in Utrecht

Autobrand aan de Detmoldstraat in Hoograven
Autobrand aan de Detmoldstraat in Hoograven © Michiel van Beers
UTRECHT - De politie heeft twee verdachten aangehouden voor een reeks autobranden in Utrecht. Het tweetal wordt in verband gebracht met branden in de wijk Hoograven, rond de jaarwisseling.
In opsporingsprogramma Bureau Hengeveld zijn vorige maand verdachten van twee autobranden in de wijk Hoograven herkenbaar in beeld gebracht. De branden werden gesticht aan de Detmoldstraat en het Oud-Wulvenplantsoen. Naar aanleiding van die beelden zijn er bij de recherche vier tips binnengekomen. De tipgevers noemden geen namen, maar de informatie leidde uiteindelijk wel tot de arrestatie van deze twee verdachten.
De politie geeft in verband met het onderzoek niet veel informatie over de arrestanten. Zij zitten vast in beperking. Dat betekent dat ze alleen maar contact mogen hebben met hun advocaat. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.
Sinds vorig jaar december zijn er in de stad meerdere auto's in brand gestoken. Vooral in de wijken Overvecht, Hoograven en Kanaleneiland gingen tientallen auto's in vlammen op. De daders waren steeds onvindbaar. De politie loofde 20.000 euro uit voor de gouden tip. 

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.