School vermoorde Romy na onderzoek: "Iedere school kan dit overkomen"

Archief.
Archief. © ANP / Robin van Lonkhuijsen
HOEVELAKEN/ACHTERVELD - De directeur van de school van de vermoorde 14-jarige Romy uit Hoevelaken zegt dat de school niks had kunnen doen om de dood van het meisje te voorkomen. Dat zou blijken uit onderzoek.
Romy werd door een schoolgenootje vermoord. Haar levenloze lichaam werd in een sloot in het Utrechtse Achterveld achtergelaten.
Directeur Jan Hofman van de Donnerschool in het Gelderse De Glind praat op Omroep Gelderland uitgebreid over de nasleep van het drama in zijn school. Daar is een jaar na de dood van het meisje nog steeds sprake van rouw.
Op Eerste Pinksterdag van 2017 werd Romy dood gevonden op de weg tussen de school en haar huis. Ze bleek te zijn verkracht en vermoord door een schoolgenoot. De toentertijd 14-jarige dader kreeg de maximale straf voor het verkrachten en doden van het meisje: een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs.

SPECIAAL ONDERWIJS

Na de dood van Romy gingen de medewerkers van de school die zich specialiseert in speciaal onderwijs bij zichzelf te rade. Er werden onafhankelijke deskundigen ingezet om te zien wat er mis was gegaan. Volgens de directeur concludeerden deze deskundigen dat het drama niet voorkomen had kunnen worden.
Toch wordt er sinds het drama beter opgelet op de school. Zo houden medewerkers leerlingen scherper in de gaten. Ook wordt uitgebreider met de kinderen gepraat die van het basisschool-gedeelte van de school overstappen naar het middelbare school-gedeelte.
Het hele interview met de directeur van de school is te zien op de site van Omroep Gelderland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.