Steun Zeister basisschoolkinderen mocht niet baten voor Marokko op WK

© ANP
ZEIST - Marokko is uitgeschakeld op het WK Voetbal in Rusland. Het land verloor met 1-0 van Portugal. Aan de kinderen van basisschool Op Dreef in Zeist heeft het niet gelegen.
"Magreb! Magreb! Magreb!", gonsde het door de school vanmiddag. Met rood-groene shirtjes en zweethandjes zitten de leerlingen klaar voor de wedstrijd. "Ik steun Marokko omdat ik veel familie uit dit land heb", zegt Faysal. En Lina vertelt trots dat ze zelfs, ver weg, familie is van speler Amrabat.
Aan de kinderen van basisschool Op Dreef in Zeist heeft het niet gelegen.

ACHTERSTAND

Maar het fanatisme van de kinderen mag niet baten. Al snel komt Portugal voor te staan met 1-0. Sanae houdt de moed erin: "Marokko heeft ook steeds kansen! Net zat 'ie er bijna in", zegt ze, terwijl haar ogen blijven staren naar het grote digitale scherm in de klas.

VLAGGEN

De kinderen hadden gehoopt op een groot feest in Nederland. "Als Marokko ooit Wereldkampioen wordt, dan rijden er allemaal auto's met vlaggen door de straten", vertelt Salma.
Maar het mocht niet zover komen. Voetballer Cristiano Ronaldo maakt met een kopbal een einde aan de WK-droom van Marokko.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.