Amersfoort gaat de strijd aan met sluipverkeer in de binnenstad

© RTV UTRECHT
AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort wil sluipverkeer in de binnenstad tegengaan. Hoe dat precies moet gebeuren, besluit de gemeente "op korte termijn". Ook het fietsparkeren en de distributie met vrachtwagens in de binnenstad moeten op de schop.
Uit onderzoek blijkt dat er twee veelgebruikte sluiproutes door de binnenstad zijn waar de bewoners overlast van hebben. Het gaat om de route van de Kamp, via de Zuidsingel en de Sint Andriesstraat naar de Stadsring en de route van de Kamp en van de Bloemendalsestraat via 't Zand en de Westsingel naar de Molenstraat.
In het nieuwe coalitieakkoord staat dat de gemeente een autoluwe binnenstad wil. Het tegengaan van sluipverkeer valt daar volgens de gemeente ook onder en is daarmee het eerste concrete voornemen van deze partijen.
Groen en duurzaamheid staan de komende jaren voorop in het nieuwe coalitieakkoord van D66, VVD, GroenLinks en ChristenUnie. Het nieuwe college werd gisteren beëdigd.
Vanavond is er in Amersfoort een debat over duurzaamheid, waar dit onderwerp ter sprake komt. Het debat wordt georganiseerd door RTV Utrecht en andere regionale omroepen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.