RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Domplein spectaculair decor van start NK Atletiek

1/2
UTRECHT - In de binnenstad vanUtrecht gaan vanmiddagde Nederlandse Kampioenschappen Atletiek van start. De polsstokhoogspringers trappen het sportevenement spectaculair af met een parcours dat op de Zadelstraat begint, onder de Domtoren doorgaat en vervolgens met een sprong op het Domplein eindigt.

"Polsstokhoogspringers hebben aardig wat vaart nodig om met die stok de lucht in te zwiepen", vertelt Eric Roeske van de organisatie. "Daarom starten ze in de Zadelstraat met een aanloop van zo'n 40 meter en uiteindelijk landen ze vlak voor het beeld dat bij de Domkerk staat. Dat levert natuurlijk prachtige beelden op."


Roekse heeft lang uitgekeken naar de kampioenschappen. "Het betekent ook veel voor de stad, want alle Nederlandse toppers komen aan de start. We hebben bijvoorbeeld Dafne Schippers die meedoet aan de 100 meter op de Atletiekbaan Maarschalkerweerd, achter Kampong. Je staat daar bijna op de baan, dus je kunt de sporters nog net niet aanraken."

Definale vande Nederlandse Kampioenschappen Atletiekbegint vanmiddagom 15.50 uur. Burgemeester Jan van Zanen zal daarbij aanwezig zijn. RTV Utrecht zendt het NK Atletiek tot 20.00 uur live uit. Bert Kousverzorgt samen met oud-polsstokhoogspringer Christian Tamminga het commentaar.

Eric Roeske op Radio M Utrecht over het NK Atletiek


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht