SP: Portaal intimideert kritische bewoner Overvecht

© RTV Utrecht
UTRECHT - Woningcorporatie Portaal zou een kritische bewoner in de Utrechtse wijk Overvecht "intimideren". Het gaat om Mohammed Siamari, die zich al eerder kritisch uitliet over Portaal.
Na een uitzending van onderzoeksprogramma Zembla, 'De Renovatiewoede', uitgezonden op 21 februari van dit jaar, is de relatie tussen Siamari en Portaal behoorlijk uit de hand gelopen. Volgens Siamari ging het op 29 mei "goed mis". Bouwvakkers zouden asbest niet goed hebben verwijderd, waarop Siamari de inspectie belde.
Siamari: "De volgende dag ontving een brief, waarin staat dat Portaal mij en mijn gezin op straat wilde zetten." De SP spreekt van intimidatie.
Volgens Portaal stelde Siamari "zich intimiderend op en wel zodanig dat het personeel van de aannemer heeft aangegeven dat zij op deze manier niet willen werken".

KORT GEDING

Begin juni eiste Portaal via een kort geding de onmiddellijke ontruiming van Siamari's woning. Enkele dagen later bleek deze eis ineens ingetrokken te zijn.
Siamari: "Ik zei tegen de rechter: ze kunnen de eis wel intrekken, maar niet de impact die de brief heeft gehad op mijn gezin." Portaal wil tegenover ZEMBLA niet reageren op deze 'individuele huurderszaak'. Volgens de woningbouwvereniging staat de privacywetgeving dit niet toe.

RENOVATIEWERKZAAMHEDEN

Siamari is al langer kritisch op Portaal. Hij vertelde in november vorig jaar tegen RTV Utrecht het er niet mee eens te zijn dat inwoners geen vervangende woning krijgen tijdens renovatiewerkzaamheden aan de Bangkokdreef.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.