RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Staking streekvervoer uitgesteld

PROVINCIE UTRECHT - De grote meerdaagsestaking in het openbaar vervoer, die maandagochtend van start zou gegaan, wordt ten minste twee dagen uitgesteld en begint op zijn vroegst woensdagochtend. Dat meldende vakbonden.

"Dankzij de forse stakingsdruk bewegen werkgevers nu", zegt Paula Verhoef, onderhandelaar van FNV Streekvervoer. "Er is een opening om verder te praten. Belangrijkste is dat er perspectief lijkt om tot afspraken te komen om de absurd hoge werkdruk bij chauffeurs en machinisten in het streekvervoer te verminderen. We willen afspraken die keihard en zwart op wit in de cao staan en die dus niet ontdoken kunnen worden. Blijkt het van werkgevers niet meer dan een trucje om tijd te rekken, dan gaan op woensdag alsnog alle lijnen plat."

CNV
"De bemiddelaars krijgen extra tijd om alsnog tot een oplossing te komen. We krijgen signalen dat ze die tijd goed kunnen gebruiken. Dan geven we hen ook graag die ruimte", zegt onderhandelaar Hanane Chikhi van CNV Vakmensen. "We gaan voor een goede cao voor 12.000 werknemers in het openbaar vervoer. Met goede afspraken over het aanpakken van de werkdruk en een loonsverhoging. Die eis blijft staan, dat weten de bemiddelaars ook."

"Tegelijkertijd realiseren we ons heel goed dat een staking in het openbaar vervoer grote gevolgen heeft voor de reizigers. Als we dat met elkaar kunnen voorkomen, dan tekenen we daarvoor. Maar daar hebben we toch echt de medewerking van de werkgevers voor nodig", aldusChikhi.

Ook in Midden-Nederland zouden bussen, sneltrams n regionale treinen maandag voor onbepaalde tijd worden stilgezet. De stadsbussen in Utrechtzouden eveneens in de remise blijven.

EISEN
De buschauffeurs voeren al lange tijd actie voor een betere cao. De bonden eisen een loonsverhoging van 3,5 procent, maatregelen om de werkdruk te verlagen en elke 2,5 uur een plaspauze. Op 30 april en 1 mei zetten ze hun eisen kracht bij met een landelijke staking. Daarna volgden er regionale estafette-acties.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -