Aanleg kunstgrasvelden Montfoort begint maandag

Een voetbalveld van kunstgras met rubberkorrels.
Een voetbalveld van kunstgras met rubberkorrels. © ANP
MONTFOORT - De aanleg van drie nieuwe kunstgrasvelden op sportpark Hofland in Montfoort start maandag. Op de velden wordt rubbergranulaat gestrooid. De gemeente besloot eerder al dat de veelbesproken rubberkorrels voldoen aan alle eisen.
Bij het sportpark wordt een scholencomplex gebouwd waar die basisscholen en een kinderopvang komen. Het sportpark zelf heeft al twee kunstgrasvelden. Daar komen nu drie nieuwe bij, zodat er ook ruimte voor de scholieren komt om buiten te bewegen. De gemeente en de beheerder van Hofland willen op die manier sport en spel voor de jongste inwoners van Montfoort combineren.

ONRUST

In 2015 besloot Montfoort al dat de grasvelden van de voetbalverenigingen vervangen moesten worden voor kunstgrasvelden. Kunstgras kan volgens de gemeente vaker bespeeld worden dan gewoon gras. Vorig jaar ontstond onrust over rapporten die aangaven dat de rubberkorrels waarmee de velden gewoonlijk worden ingestrooid schadelijk voor de gezondheid en het milieu zouden zijn. Onlangs rezen er ook twijfels over de hitte die bij warm weer van kunstgras afstraalt.
Montfoort heeft inmiddels besloten dat het rubbergranulaat dat op de kunstgrasvelden moet komen voldoet aan de eisen en normen die de autoriteiten er op dit moment aan stellen. De gemeente zegt dat er voor sportpark Hofland zelfs strengere eisen zijn gehanteerd en dat er voor, tijdens en na het werk monsters worden genomen om te controleren of volksgezondheid en milieu niet in gevaar komen.

NIEUWE SEIZOEN

Vanaf maandag worden de velden aangelegd. Het is de bedoeling dat het werk in augustus wordt afgerond, zodat de voetbalclubs er bij de start van het nieuwe seizoen op terecht kunnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.