Verdachte bekent moord op broer van kroongetuige Nabil B.

Politieonderzoek in Amsterdam, waar Reduan B. werd doodgeschoten.
Politieonderzoek in Amsterdam, waar Reduan B. werd doodgeschoten. © ANP
UTRECHT - De man die eind maart werd aangehouden voor een liquidatie in Amsterdam heeft bekend. De 40-jarige Hilversummer zegt dat hij de broer van Utrechter Nabil B. heeft doodgeschoten. Het Openbaar Ministerie ziet Nabil B. als kroongetuige in het onderzoek naar een reeks afrekeningen in de onderwereld.
De Hilversummer heeft een schriftelijke verklaring opgesteld en aan de politie toegegeven dat hij de moord heeft gepleegd. Hij heeft niets losgelaten over andere betrokkenen bij de dood van het 41-jarige slachtoffer op 29 maart.

KROONGETUIGE

Nabil B. wordt onder meer in verband gebracht met de zogenoemde 'vergismoord' op Hakim Changachi in januari 2017 in Utrecht. B. sloot een deal met justitie, omdat hij werd bedreigd en wroeging heeft, maar na de liquidatie van zijn broer gaf hij aan dat hij geen kroongetuige meer wil zijn.
Politie en justitie jagen op kopstukken van de gewelddadige 'Mocromaffia' en hebben de belastende verklaringen van Nabil B. daarbij hard nodig. Voor de vergismoord in Overvecht en andere liquidaties worden Ridouan Taghi en Said Razzouki gezocht. Zij zouden de opdrachtgevers zijn.

RECHTBANK

Op 5 juli houdt de Amsterdamse rechtbank een zogenoemde pro-formazitting over de liquidatie van de broer van Nabil B. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. Wel zal de officier van justitie een korte toelichting geven bij wat de verdachte heeft verklaard.
Een 34-jarige man uit Den Haag die ook is aangehouden wordt op 5 juli berecht voor wapenbezit, maar niet voor medeplichtigheid aan de dood van B.'s broer. Hoewel zijn dna is aangetroffen op een van de wapens die bij de liquidatie zijn gebruikt zegt het OM dat hij niet bij de moord betrokken was.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.