RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wens van Utrecht gaat in vervulling: snorfiets mag naar de rijbaan

PROVINCIE UTRECHT - Gemeenten kunnen vanaf volgende maand zelf bepalen of snorfietsers naar de rijbaan verplaatst worden. Het Rijk heeft dat besloten op verzoek van de vier grote steden, waaronder Utrecht.

De steden wilden graag die mogelijkheid hebben om iets te kunnen doen aan grote drukte op fietspaden. Nu ontstaan volgens de gemeenten onveilige situaties doordat er te weinig ruimte is voor inhalende snorfietsers of door schrikreacties van mensen die te dicht op elkaar rijden.

SNEL INVOEREN
Utrecht gaat kijken hoe ze snel dit beleid in de stad kunnen invoeren. Volgens een woordvoerder van de gemeente worden de fietspaden er beter van en verbetert ook de luchtkwaliteit voor fietsers, als de snorfietsen verplaatst worden.

Dat heeft te maken met de fijnstof, zegt Thijs Weistra van GroenLinks. "Fijnstof is heel lokaal dus dat maakt echt uit of je daar achter staat te wachten bij het stoplicht, of dat ze een paar meter verderop op de rijbaan rijden. Natuurlijk willen we ook dat er schonere snorfietsen komen, maar ze van de fietspaden halen is al een hele mooie eerste stap", aldus Weistra.

GroenLinks verwacht dat de gemeente op korte termijn met een plan komt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -