RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Drama in Utrecht: lichaam gevonden na explosie in flat, agent zwaargewond na val

1/5
UTRECHT - In de flat aan de Marshalllaan in Utrecht waar gisteravond een explosie en brand was, is een lichaam aangetroffen. Dat meldt de politie.

De explosie gebeurde gisteravond. Drie mensen raakten daarbij gewond. Een van hen is een agent die van twee hoog naar beneden viel toen hij probeerde te vluchten voor de vlammen. Die agent was daar omdat hij op de brandmelding was afgekomen, zei een woordvoerder van de politie eerder.

SCHADE
De explosie veroorzaakte een ravage in het gebouw. Bewoners van zes woningen konden donderdagavond niet terug naar huis. Ze moesten de nacht elders doorbrengen.

"Er zit geen behang meer op de wanden en alle kozijnen liggen eruit", schetst een woordvoerder van de brandweer. De woning erboven raakte flink beschadigd. Op straat ligt allemaal glas. In en om het flatgebouw werd donderdagavond onderzoek gedaan door de politie. Er werden zwarte schermen geplaatst om het gebouw af te schermen.


INCIDENT
De politie laat RTV Utrecht weten dat ze naar de flat waren gekomen vanwege een melding van een incident. Eenmaal binnen werden de agenten verrast door een brand.

Om aan de vlammen te ontkomen, sloeg één van de agenten in het portiek een ruit in. Vervolgens klom hij naar buiten. De man bungelde eerst metershoog boven de grond en liet zich daarna vallen. De agent brak zijn beide benen en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Beelden van omstanders


GEEN ANDERE UITWEG
Veel mensen zagen dat gebeuren. Een ooggetuige zegt tegen RTV Utrecht: "Eerst snapte ik niet goed waarom hij naar buiten klom, maar daarna zagen we heel veel rook. Toen werd ook duidelijk dat er geen andere uitweg was."

De man zag hoe de man vervolgens aan het gebouw ging hangen. "Hij hing aan zijn vingertoppen", beschrijft hij in gesprek met verslaggever Peter Huting. De agent moest uiteindelijk loslaten. Hij viel en landde op een dakje. Omstanders ontfermden zich daarna over hem.

Politiewoordvoerder Martin de Wit over het incident | Foto: Koen Laureij

 | Foto: Johanna vd Broek


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -