Drama in Utrecht: lichaam gevonden na explosie in flat, agent zwaargewond na val

© Koen Laureij
UTRECHT - In de flat aan de Marshalllaan in Utrecht waar gisteravond een explosie en brand was, is een lichaam aangetroffen. Dat meldt de politie.
De explosie gebeurde gisteravond. Drie mensen raakten daarbij gewond. Een van hen is een agent die van twee hoog naar beneden viel toen hij probeerde te vluchten voor de vlammen. Die agent was daar omdat hij op de brandmelding was afgekomen, zei een woordvoerder van de politie eerder.

SCHADE

De explosie veroorzaakte een ravage in het gebouw. Bewoners van zes woningen konden donderdagavond niet terug naar huis. Ze moesten de nacht elders doorbrengen.
"Er zit geen behang meer op de wanden en alle kozijnen liggen eruit", schetst een woordvoerder van de brandweer. De woning erboven raakte flink beschadigd. Op straat ligt allemaal glas. In en om het flatgebouw werd donderdagavond onderzoek gedaan door de politie. Er werden zwarte schermen geplaatst om het gebouw af te schermen.

INCIDENT

De politie laat RTV Utrecht weten dat ze naar de flat waren gekomen vanwege een melding van een incident. Eenmaal binnen werden de agenten verrast door een brand.
Om aan de vlammen te ontkomen, sloeg één van de agenten in het portiek een ruit in. Vervolgens klom hij naar buiten. De man bungelde eerst metershoog boven de grond en liet zich daarna vallen. De agent brak zijn beide benen en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

GEEN ANDERE UITWEG

Veel mensen zagen dat gebeuren. Een ooggetuige zegt tegen RTV Utrecht: "Eerst snapte ik niet goed waarom hij naar buiten klom, maar daarna zagen we heel veel rook. Toen werd ook duidelijk dat er geen andere uitweg was."
De man zag hoe de man vervolgens aan het gebouw ging hangen. "Hij hing aan zijn vingertoppen", beschrijft hij in gesprek met verslaggever Peter Huting. De agent moest uiteindelijk loslaten. Hij viel en landde op een dakje. Omstanders ontfermden zich daarna over hem.
© Koen Laureij
Eén van de omstanders die de agent te hulp schoot, is Omar. "We hoorden een enorme knal, dus wij zijn erop afgegaan met een paar jongens."
In eerste instantie renden ze de flat in om bewoners naar buiten te helpen. Toen zij in veiligheid waren, ging Omar naar de agent die toen net gevallen was. Met vereende kracht werd de man van het afdakje getild.
"We hoorden een knal en zijn erop afgegaan", vertelt deze man
© Koen Laureij
© Johanna vd Broek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.