Britt Klomp nieuwe kinderburgemeester Stichtse Vecht

Vlnr: Dominique Leushuis, Robine de Jager, Britt Klomp, Mijke Moons (de huidige kinderburgemeester) en wethouder Hetty Veneklaas
Vlnr: Dominique Leushuis, Robine de Jager, Britt Klomp, Mijke Moons (de huidige kinderburgemeester) en wethouder Hetty Veneklaas © Gemeente Stichtse Vecht
STICHTSE VECHT - Britt Klomp uit Maarssen is de nieuwe kinderburgemeester van Stichtse Vecht. Ze kreeg de meeste stemmen van de drie kandidaten. Het 11-jarige meisje volgt Mijke Moons op die het afgelopen schooljaar die functie had.
Als kinderburgemeester zal Britt meegaan met de burgemeester en wethouders naar evenementen waar ook kinderen en jongeren bij zijn. Ook is zij als ambassadeur een soort spreekbuis voor de kinderen in Stichtse Vecht. Als er problemen of vragen zijn, kan Britt die onder de aandacht van de politiek brengen.
De afgelopen tijd voerde Britt enthousiast campagne, samen met haar medekandidaten Dominque Leushuis en Robine de Jager. Na een spannende strijd, kreeg Britt vandaag te horen dat ze de meeste stemmen kreeg.
"Natuurlijk ben ik heel erg blij dat ik Mijke kan opvolgen als kinderburgemeester, hartstikke leuk", zegt ze. "Ik ga erg mijn best doen. Ik wil graag zoveel mogelijk in contact komen met andere kinderen en dan kunnen ze ook dingen aan mij vragen."
De leerlinge van groep 7 van basisschool De Klaroen in Maarssen hoopt zich goed nuttig te kunnen maken het komende schooljaar. "Ik wil zelf graag dat kinderen meer betrokken worden als er dingen worden bedacht in Stichtse Vecht en ik ben zelf erg enthousiast over sport. Jullie gaan zeker nog van me horen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.