Bewoner (70) flat Marshalllaan geeft zichzelf aan bij politie

© ANP
UTRECHT - De bewoner van de flat aan de Marshalllaan in Utrecht waar gisteren brand uitbrak, heeft zichzelf aangegeven bij de politie. Het gaat om een 70-jarige man uit Utrecht, bevestigt de politie.
De verdachte zou zijn vrouw hebben neergestoken en daarna brand hebben gesticht in de woning, melden bekenden van het echtpaar aan RTV Utrecht. Later op de avond werd een lichaam in de woning gevonden, de identiteit van deze persoon is nog niet vastgesteld.

RUZIE

"Het schijnt dat ze een dag van te voren behoorlijke ruzie hebben gehad", vertelde een buurtbewoonster vanochtend. "De moeder had aangegeven dat haar man haar wilde doodmaken."
De man zou na het steekincindent zijn kinderen hebben gebeld en de tragische gebeurtenis hebben opgebiecht. "De man heeft eerst z'n dochter gebeld in Marokko, daarna z'n dochter in Nederland met de mededeling dat hij haar moeder had neergestoken. En de familie in Marokko heeft hij gebeld. Toen kwam de dochter hier huilend en schreeuwend aan."

ARRESTATIE

De 70-jarige Utrechter heeft zichzelf gemeld bij het politiebureau aan de Marco Pololaan. "Hij verklaarde betrokken te zijn bij het incident", zegt de politie daarover.
Een van de buurtbewoners daarover: "De man is rustig naar het politiebureau aan de Marco Pololaan gelopen om zichzelf aan te geven." Hij zit vast en in beperkingen voor onderzoek en verhoor.
"Iedereen hier is in shock"

AARDIGE MENSEN

Buurtbewoners omschrijven het echtpaar als aardige mensen. "Het waren rustige en vriendelijke mensen. De man kwam altijd in de moskee. De vrouw kwam altijd bij de Anansi speeltuin zitten, een bakkie doen met de moeders. Het waren heel lieve mensen, niemand verwachtte dit. Iedereen is in shock."
Het waren heel lieve mensen, niemand verwachtte dit. Iedereen is in shock
Buurtbewoner

REACTIES

Districtschef Johan van Renswoude van de stad Utrecht heeft op Twitter gereageerd op de gebeurtenis gisteravond. "Bij moedig optreden om het leven van anderen te redden raakte een van mijn mensen in Utrecht ernstig gewond. We leven intens mee met hem, zijn vriendin en familie", schrijft hij.
Ook de Utrechtse wijkagent Horeca steunt zijn gewonde collega met een oproep op Twitter.

OMAR

Tijdens het incident ging Omar met zijn vrienden de flat in om mensen te redden. Op Facebook wordt uitgebreid gereageerd op zijn heldendaad. "Omar betekent in de islam dapper man en nooit bang. Goed gedaan Omar", schrijft iemand.
Iemand anders zegt: "Respect voor die jongens die de agent te hulp schoten en sterkte voor die agent." En: "Omar en vrienden goed dat jullie het hart op de juiste plek hebben en levens proberen te redden!"

GEWONDEN

Agenten waren donderdagavond op een incident in de flat afgekomen. Daarna vond er een explosie plaats en brandde de woning uit. Drie mensen raakten gewond, onder wie een agent die zich van twee hoog naar beneden moest laten vallen. Hij raakte ernstig gewond, zo brak hij twee benen. Later op de avond werd er nog een lichaam in de flat gevonden.
[Item:1666771|De bewoners van de Marshalllaan zijn in shock.]

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.