RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Redder Omar: "Ik hoorde die agent 'help, help' roepen"

UTRECHT - Omar was gisteravond een van de helden die te hulp schoten tijdens de brand in een woning aan de Marshalllaan in Utrecht. Hij hoorde een†"enorme explosie" en bedacht zich geen moment. "We zijn er direct met een paar jongens op af gegaan."


Bij de brand raakten drie mensen gewond, onder wie een agent die zich van twee hoog naar beneden moest laten vallen. Later werd er ook een lichaam in de woning aangetroffen.

REDDINGSACTIE
Maar het had nog veel erger kunnen aflopen als Omar niets had gedaan. In een poging mensen uit het brandende gebouw te redden, rende hij met†een paar van zijn vrienden de flat in. "We hebben de deur opengetrapt en we haalden de mensen die erboven woonden naar beneden. We hebben een paar families naar beneden kunnen halen, eentje met een baby. Daarna was er niemand meer in dat flatje."

We hebben een paar families naar beneden kunnen halen, eentje met een baby"
Omar

Later schoten ook agenten te hulp, herinnert Omar zich. "Eentje ging naar boven en die zat vast. Dus ben ik die hal binnengegaan om die agent te helpen, maar dat lukte niet want er was veel rook. Het was heel gevaarlijk om naar boven te gaan. Ik hoorde die agent 'help, help' roepen. Toen trapte hij een raampje kapot en ben ik naar buiten gerend om de agent te helpen. Die moest gewoon geholpen worden."

Op de Facebookpagina van RTV Utrecht wordt inmiddels uitgebreid gereageerd op het verhaal van Omar.

"We zijn er op af gegaan met een paar jongens"
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -