Biljartbond wil jeugd rond de tafel krijgen op NK Nieuwegein

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
NIEUWEGEIN - In Nieuwegein strijden vanaf vandaag zeker 76 teams om het Nederlands Kampioenschap biljarten voor amateurs. In drie dagen tijd zijn er ruim driehonderd wedstrijden in Sportcomplex Merwestein.
In totaal staan er 28 tafels met daaromheen vooral veel heren op leeftijd. Om de jeugd ook om de biljartafel te krijgen komt de biljartbond vandaag met mobiele biljarttafels langs op scholen in de omgeving van Nieuwegein. 
CAFÉ
Het probleem bij biljarten is dat kinderen er nauwelijks mee in aanraking komen, zegt Willem La Rivière van de biljartbond. Er staan amper nog tafels in de kroeg en als ze er al staan is een café niet de meest voor de hand liggende plek voor de jeugd. "Daarom gaan we naar de kinderen toe"
"Dit jaar gaan we twintig scholen voorzien van een mobiele tafel. Dat project heet SmartPool. We hebben daarbij een combinatie met wiskunde gezocht, want onze sport zit natuurlijk vol met wiskunde, rekenen, meten en hoeken. Daardoor proberen we de lesstof van wiskunde iets leuker te maken."

PRACHTIGE SPORT

Een oudere deelnemer aan het NK kan het de jeugd van harte aanraden. "Het is een prachtige sport", zegt hij. "En je raakt er nooit op uitgeleerd."
NK Biljarten Nieuwegein
NK Biljarten Nieuwegein © RTV Utrecht / Robert Jan Booij
Verslaggever Robert Jan Booij bij het NK in Nieuwegein
"Daarom gaan we naar de kinderen toe"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.