Woerdenaar aangehouden voor beschieting Panoramapand met raketwerper

© ANP
WOERDEN - De verdachte die vanochtend naar aanleiding van een schietincident in Amsterdam is aangehouden, is een 41-jarige man uit Woerden. Hij is lid van een motorbende.
De 41-jarige man werd vanochtend vroeg door een arrestatieteam uit zijn woning gehaald. Hij is volgens de politie de president van de Chapter Silencio, afdeling Woerden, van de Caloh Wagoh MC Main Triad. De verdachte zit in volledige beperkingen en derhalve doet de politie verder geen mededelingen.

IN BEELD

De politie had de man al langere tijd in beeld. Na arrestatie is ook een auto in beslag genomen. Het gaat om een grijze Mercedes.

BESCHIETING

Door de beschieting in Amsterdam sneuvelde onder meer een raam. Niemand raakte gewond. Het pand aan de Teleportboulevard in de buurt van station Sloterdijk werd donderdag rond 23.00 uur onder vuur genomen met een raketwerper. Agenten troffen het antitankwapen ter plaatse aan.
In dat pand zit onder meer onder meer Pijper Media. Dit is de uitgever van bladen als Panorama en Nieuwe Revu. Hoofdredacteur Peter van de Kraats van Panorama zegt dat het aannemelijk is dat zijn tijdschrift doelwit was en noemt het een serieuze aanslag. Waarnemend burgemeester Van Aartsen van Amsterdam deelt het vermoeden dat Panorama doelwit was.
Agenten nemen na de arrestatie een auto in beslag
Agenten nemen na de arrestatie een auto in beslag © Woerden TV
Burgemeester Molkenboer van Woerden laat weten zich grote zorgen te maken. "De vraag is of er een verband is met zaken die in Woerden spelen. Dat weten we niet en daar moeten we ook niet over willen speculeren. De politie doet daar onderzoek naar. Onderzoek dat volop aan de gang is."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.