Bloemen bij flat Kanaleneiland, bewoners nog altijd niet naar huis na explosie

© Buurtbewoners
UTRECHT - Zes woningen in de flat aan de Marshalllaan in Utrecht zijn nog altijd onbewoonbaar, na de explosie en brand van gisteravond. De bewoners moeten ook komende nacht ergens anders slapen, meldt de gemeente.
Woningcorporatie Portaal heeft vervangende woonruimte gezocht voor de flatbewoners. Het is niet duidelijk wanneer de bewoners wel weer naar huis kunnen.

BLOEMEN EN LIEVE WOORDEN

Bij de flat zijn vandaag bloemen gelegd door buurtbewoners. "Dit is een groot verlies voor de wijk", schrijft één van hen op een briefje. "Jullie moeder was een van onze moeders. We zullen er zijn voor jullie en leven oprecht met jullie mee."
"Jullie moeder was een van onze moeders"
"Jullie moeder was een van onze moeders" © Buurtbewoners
Ook is er een spandoek opgehangen waarop staat: "De Umah huilt mee. Groot verlies voor iedereen."

TOESTAND AGENT NOG ONBEKEND

Het is nog niet bekend hoe het gaat met de agent die zwaargewond raakte bij het incident. Hij moest door een raam naar buiten klimmen om zichzelf in veiligheid te brengen. De man viel vervolgens van twee hoog naar beneden en brak zijn beide benen.
De politie wordt overspoeld met steunbetuigingen voor de agent. Naast berichtjes op social media, komen er ook veel kaarten binnen bij het politiebureau aan de Marco Pololaan in Utrecht en worden er bloemen bezorgd. "Het sterkt de collega's op het bureau die aangeslagen zijn", zegt een woordvoerster.

BURGEMEESTER GEROERD

Burgemeester Jan van Zanen laat weten dat hij geroerd is door de betrokkenheid van de bewoners en omstanders die snel te hulp zijn geschoten. Zij zijn vandaag ook persoonlijk bedankt.
Afgelopen nacht ging de burgemeester ook zelf al naar de Marshalllaan om met hulpverleners te spreken. Van Zanen spreekt van een verschrikkelijke gebeurtenis. "Ik leef intens mee met de nabestaanden", zegt hij.
Op deze beelden is te zien hoe omstanders te hulp schieten

FAMILIEDRAMA

Bij het incident aan de Marshalllaan kwam een vrouw om het leven. Een man van 70 is aangehouden nadat hij zichzelf had aangegeven bij de politie.
De verdachte zou zijn vrouw hebben neergestoken en daarna brand hebben gesticht in de woning, melden bekenden van het echtpaar aan RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.