RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bewoners flat Kanaleneiland waarschijnlijk pas na weekend terug

UTRECHT - De gezinnen die na de explosie in de flat aan de Utrechtse Marshalllaan op een tijdelijk logeeradres verbleven, gaan vermoedelijk pas na het weekend terug naar huis. Het trappenhuis en de zes appartementen worden momenteel schoongemaakt.

De gezinnen mogen hun huizen in om wat spullen te pakken, vertelt een woordvoerder van woningcorporatie Portaal. Gisteren zijn de woningen vrijgegeven door de politie. Maar vanwege alle brandschade is het niet handig om er al te slapen.

Donderdagavond zou een 70-jarige man zijn vrouw hebben doodgestoken in zijn flatappartement. Daarna stichtte hij brand. Een explosie volgde en een agent raakte zwaargewond toen hij van twee hoog uit een raam viel. Hij brak zijn beide benen.

BIJ FAMILIE
De mensen die tijdelijk ergens anders moesten wonen zijn vooral door familieleden opgevangen, zegt de Portaal-woordvoerder. "Alleen het gezin dat direct boven het bewuste appartement woont zit op een door ons geregeld logeeradres. Bijhen is de schade ook het grootst."

Gisteren zijn medewerkers van de woningcorporatie bij alle bewoners van de flat langsgegaan. "Sommige mensen waren behoorlijk aangeslagen. We hebben hen doorverwezen naar de politie en slachtofferhulp."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -