Nieuwe politieke partij Volt Nederland officieel gelanceerd in Utrecht

© Facebook Volt Nederland
UTRECHT - Een nieuwe politieke partij, Volt Nederland, wil zicht inzetten voor voor vrede, stabiliteit, beperken van klimaatverandering, solidariteit, gelijkwaardigheid en vrijheid. Vandaag zag de jongerenbeweging het levenslicht op de Boothstraat in Utrecht.
Volt is naar eigen zeggen de "eerste pan-Europese politieke partij". Het lanceerde vandaag de officiële Nederlandse tak, wat het startschot voor de verkiezingscampagne voor het Europese parlement was. De partij hoopt daar op minstens 25 zetels.
De partij, ontstaan in 2017, is al actief in alle 28 lidstaten en is een officiële partij in Bulgarije, België, Duitsland en Spanje. Binnenkort volgen ook Italië en Frankrijk. De progressieve partij ziet dat landen ''steeds meer op zichzelf zijn gericht", zegt partijvoorzitter Reinier van Lanschot (28) van Volt Nederland.
"Mensen hebben nu te weinig vertrouwen in Europa omdat 'het eerlijke verhaal' over Europa niet is verteld", aldus Van Lanschot. "Politiek is altijd nationaal gebleven. Europese successen zijn namelijk geclaimd als nationale successen. En nationale problemen zijn afgeschoven op Europa. Daardoor kunnen Europese inwoners de Unie nu ook niet op waarde schatten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.