Grote opkomst bij moskee voor slachtoffer Kanaleneiland

© Sem van der Wal
UTRECHT - Bij de Sayidina Ibrahim moskee in de Utrechtse wijk Kanaleneiland hebben honderden mensen de vrouw herdacht die donderdag om het leven kwam in een woning aan de Marshalllaan.
Het slachtoffer was neergestoken in de flat, volgens buurtbewoners door haar man. Hij zou na de steekpartij brand hebben gesticht in de woning. Een politieagent die binnen was, sprong uit een raam. Hij raakte zwaargewond en werd in veiligheid gebracht door omstanders. Een man van 70 jaar werd vrijdag aangehouden nadat hij zichzelf had aangegeven bij de politie.

OPROEP

De familie van de overleden vrouw had mensen opgeroepen om hun steun te geven tijdens een speciaal begrafenisgebed, na het reguliere namiddaggebed. Naar schatting waren er bijna duizend mensen aanwezig bij de moskee. Het was zo druk dat honderden moslims buiten moesten bidden.

DRUKTE

De herdenking zorgde voor grote drukte en heel veel auto's in de wijk. De politie en de gemeente hebben samen met de moskee aan het Attleeplantsoen geprobeerd het geheel in goede banen te leidden.
Het incident aan de Marshalllaan heeft grote indruk gemaakt in de wijk. Bij de flat werden een dag na de brand al bloemen gelegd door buurtbewoners en ook is er een spandoek opgehangen waarop staat: "De Ummah (de gemeenschap - red.) huilt mee. Groot verlies voor iedereen."

BURGEMEESTER

Burgemeester Jan van Zanen liet eerder al weten dat hij geroerd is door de betrokkenheid van de bewoners en omstanders die snel te hulp zijn geschoten.
De politie is overspoeld met steunbetuigingen voor de agent die zwaargewond raakte bij het incident. Naast berichtjes op social media, komen er ook veel kaarten binnen bij het politiebureau aan de Marco Pololaan in Utrecht en worden er bloemen bezorgd. Het is onbekend hoe het nu gaat met de agent.
Gebed voor slachtoffer Kanaleneiland

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.