De Stijl-fietsroute tussen Amersfoort en Utrecht geopend

© RTV Utrecht / Dennis van Ommeren
PROVINCIE UTRECHT - Tientallen fietsers hebben vanmiddag De Stijl-fietsroute tussen Amersfoort en Utrecht feestelijk geopend. De start was bij het Mondriaanhuis.
Langs de route staan verschillende beelden van kunstenaar Boris Tellegen. Het gaat om kunstwerken van ruim 6,5 meter hoog. Via De Bilt, Zeist en Soest verbinden ze Utrecht en Amersfoort, de steden van De Stijl-kunstenaars Gerrit Rietveld en Piet Mondriaan.
Fietsend door het Utrechtse landschap kom je die beelden tegen.
Directeur Mondriaanhuis
Directeur Paul Baltus van het Mondriaanhuis vindt dit soort initiatieven erg belangrijk. "Je kunt kunst tonen in een museum, maar hoe bijzonder is het om kunst in de openbare ruimte te hebben? Zodat iedereen er op een hele ongedwongen manier van kan genieten. Fietsend door het Utrechtse landschap kom je die beelden tegen. Dat verleidt misschien ook wel om later naar meer kunst te gaan kijken."
Ook de provincie Utrecht is enthousiast over de fietsroute. Het is de bedoeling dat de komende jaren in het fietspad tussen Utrecht en Amersfoort geïnvesteerd wordt, in de hoop dat meer mensen de auto laten staan.
De Stijl fietsroute

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.