Extra geld voor schonere lucht in Utrecht

© RTV Utrecht
UTRECHT - Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) trekt 10 miljoen euro extra uit voor maatregelen die de luchtkwaliteit in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht moeten verbeteren. Dat geld gaat bijvoorbeeld naar subsidies voor elektrische taxi's.
De luchtkwaliteit in alle Nederlandse binnensteden zal met de investering eind dit jaar voldoen aan de Europese waarden, schrijft de staatssecretaris aan de Tweede Kamer. Dat blijkt volgens haar uit nieuwe prognoses.
''We weten steeds beter hoe essentieel luchtkwaliteit is voor onze gezondheid', staat in de kamerbrief. ''Schone lucht is van levensbelang en een veilig niveau van verontreiniging bestaat niet.''

STAP

Bram van Liere, plaatsvervanger campagneleider Verkeer bij Milieudefensie, is te spreken over de maatregelen van Van Veldhoven. ''Het is een eerste stap dat de overschrijdingen van de luchtkwaliteitsnormen in de binnensteden nu sneller opgelost gaan worden dan de overheid eerder van plan was'', aldus Van Liere.
''Om de lucht écht gezond te maken zijn er wel snel meer maatregelen nodig. Jaarlijks sterven 12.000 mensen in Nederland als gevolg van ongezonde lucht, dat is niet acceptabel."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.