Koppelbrug Amersfoort na ongeluk weer even open

De brug kon om 13 uur weer open.
De brug kon om 13 uur weer open. © RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
AMERSFOORT - De Koppelbrug in Amersfoort is om 13.00 uur weer even opengegaan voor een test. Sinds zaterdag kon de brug niet open door een ongeluk. De eerste drie boten zijn nu onder de brug doorgevaren.
De brug in Amersfoort raakte bij het ongeluk zwaar beschadigd. Beide slagbomen werden daarbij kapot gereden door een auto. Daardoor mocht de brug niet meer open.
Nieuwe slagbomen zijn er nog niet. Bij de test van vanmiddag deed het alarmsysteem het wel en dus wordt bekeken op welke manier de brug de komende tijd open kan. Mogelijk gebeurt dat op een paar vaste momenten op de dag met verkeersregelaars.

FIETSBOOT

De fietsboot tussen Amersfoort, Huizen en Spakenburg had ook last van de problemen. De Eemlijn kon daardoor niet de tocht naar Spakenburg maken. De fietsboot was om 13.00 uur een van de eerste die weer onder de Koppelbrug konden varen.
Koppelbrug Amersfoort liet weer even boten door
De Eemlijn vaart 's zomers afwisselend van Amersfoort naar Spakenburg en naar Huizen en terug. Onderweg zijn er verschillende stops, die aansluiten op fietsroutes in het Eemgebied.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.