Treinaanrander naar Pieter Baan Centrum

© ANP
UTRECHT - De 22-jarige Amjad A. uit Utrecht, ook wel de 'treinaanrander' genoemd, wordt de komende tijd geobserveerd in het Pieter Baan Centrum. Dat werd vanochtend bekend tijdens een regiezitting in Utrecht. Wanneer het onderzoek naar zijn geestelijke gesteldheid is afgerond, is nog niet bekend. Hij staat op een wachtlijst.

VIER AANRANDINGEN

De van oorsprong Syrische A. wordt verdacht van drie aanrandingen in Utrecht en eentje in een trein tussen Emmen en Coevorden. Hij betastte en zoende de vrouwen volgens het OM en bleef ze lastigvallen toen ze uitstapten. Bij één slachtoffer wachtte hij zelfs buiten een winkel in Hoog Catharijne waar de vrouw naar binnen was gevlucht.
In de Drenthse zaak werd de man herkend op beelden die in Opsporing Verzocht werden getoond. Hij bleek toen al vast te zitten voor de zaken in Utrecht. De verschillende aanrandingen zijn daarom samengevoegd in één dossier.

NIET AANWEZIG

Noch A., noch zijn advocaat was maandagochtend aanwezig tijdens de zitting. Wel was één van de slachtoffers er. Als de advocaat ook ruimte heeft in zijn agenda, staat de volgende behandeling gepland voor 7 september aanstaande. De rechtbank gaat er vanuit dat A. dan wel aanwezig is om zijn kant van het verhaal te doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.