Drie jaar cel geëist tegen zwemleraar uit Soest

© ANP
SOEST - Een van ontucht verdachte zwemleraar uit Soest hangt een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan één voorwaardelijk, boven het hoofd. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Amsterdam na hoger beroep geëist.
Verder eist het OM dat Jacob V. een beroepsverbod van tien jaar krijgt. Hij zou tussen september 2012 en februari 2014 ontucht hebben gepleegd bij vijftien kinderen in een zwembad in Velsen-Zuid.
V. zou volgens het OM tijdens zwemlessen de geslachtsdelen hebben betast, waarbij hij vaak met zijn handen in de zwemkleding ging. In maart 2015 werd hij door de rechtbank in Noord-Holland al veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan één voorwaardelijk. Daar ging hij tegen in beroep.
Hij ontkende alle beschuldigingen: "Ik weet wat de kinderen vertellen. Maar ik heb het niet gedaan". Zijn verdediging wilde dat de kinderen opnieuw gehoord zouden worden. Het OM heeft zich hiertegen verzet, omdat dit schade kon toebrengen aan de slachtoffers. Het hof heeft dit verzoek afgewezen na het bestuderen van rapporten van deskundigen.
Het hof doet uitspraak op 25 juli.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.