Teruggekeerde buren Kanaleneiland in shock: "Echt een heel aardige man"

© Koen Laureij
UTRECHT - Buren van de flatwoning in Kanaleneiland waar donderdag een gezinsdrama plaatsvond zijn vandaag teruggekeerd in hun huizen. Die zijn weer bewoonbaar na de explosie en brand die erop volgde. Ze zijn totaal in shock over de vermeende daad van hun buurman.
Want de 70-jarige man die donderdag zijn vrouw zou hebben gedood, staat in de buurt bekend als een superaardige man. Iedereen vond hem altijd erg vriendelijk. "Het was echt een heel aardige man", vertelt een buurman aan RTV Utrecht. "'Doe goed je best op school', vertelde hij altijd aan kinderen uit de flat."
Nadat hij zijn vrouw om het leven gebracht zou hebben, zou hij brand hebben gesticht in de flat aan de Marshalllaan. Daarna volgde een explosie. Een agent die te hulp schoot brak beide benen toen hij uit een raam viel.
Door de brand moesten meerdere gezinnen hun huis uit. Vandaag keerden bijna alle families terug. Alleen het appartement pal boven de woning waar het drama plaatsvond is nog onbewoonbaar. Het gezin dat daar woont verblijft nog op een door Portaal geregeld logeeradres.
RTV Utrecht-verslaggever Peter Huting mocht vanmiddag een kijkje nemen in de flat. Die is dit weekend grotendeels schoongemaakt, maar toch is op sommige muren nog veel roet te zien. Ook is er nog een zeer penetrante brandlucht te ruiken. De voordeur van de woning waar het drama plaatsvond is helemaal zwartgeblakerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.