Ludiek Zeeuws 'wen-arrangement' voor mariniers uit Doorn mag niet

© RTV Utrecht
DOORN - Het Zeeuwse bedrijfsleven heeft geprobeerd om mariniers uit Doorn warm te krijgen voor Zeeland. In die provincie moet een nieuwe kazerne worden gebouwd, maar de verhuizing stuit op veel weerstand. Door het invullen van een Korpsquiz vol vooroordelen konden mariniers kans maken op een 'wen-arrangement', met onder meer een diner met een oud-marinier als chef-kok. Maar nu blijkt dat de actie niet mag.
Defensiemedewerkers mogen geen geschenken boven de 50 euro aannemen, als ze in relatie staan met hun functie. Dat zegt provinciewoordvoerder Ilona Vette tegen RTV Utrecht: "Er zijn blijkbaar regels voor het aannemen van geschenken. De kosten hiervan overstijgen dat. Het is een initiatief van meerdere bedrijven, dus je zit snel aan een bedrag."
Dit is zo ludiek als het maar zijn kan
Gedeputeerde de Bat
Eerder noemde gedeputeerde Jo-Annes de Bat de actie tegenover Omroep Zeeland een kwinkslag: "Dit is zo ludiek als het maar zijn kan." Maar nu blijkt de actie dus in het water te vallen. Volgens de provincie komt er ook geen alternatief. "Vooralsnog houdt het op", zegt Vette van de provincie Zeeland. Vakbond AFMP zei vanaf het begin af aan dat de actie "de plank mis slaat".

QUIZ

Met de quiz wilden Zeeuwse bedrijven vooral de vooroordelen van mariniers beslechten. Slechts 40 van de 1800 mariniers vulde online de antwoorden op een reeks vragen in. Ze maakten kans op twee gratis overnachtingen, een dinervoucher en een 'Ontdek Zeeland-pakket' met tips voor leuke activiteiten in de prvocincie. Maar dat is dus een te duur geschenk.
De geplande verhuizing van mariniers van Doorn naar Vlissingen heeft geleid tot een storm aan kritiek. Vorige week zei Staatssecretaris Barbara Visser dat het nog niet genoeg is voor een pauze in het proces. Meer over de verhuizing vindt u in onze tijdlijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.