RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mogelijk snelheidsverlaging bij verbreding rondweg Veenendaal

VEENENDAAL - De provincie gaat kijken naar een snelheidsverlaging als de rondweg bij Veenendaal wordt verbreed. Dat beloofde Gedeputeerde Staten vandaag in een commissievergadering van Provinciale Staten.

Het plan was om 80 kilometer per uur te gaan rijden, maar dat idee bleek vandaag niet in beton gegoten.

Gedeputeerde Staten en de gemeente Veenendaal willen de rondweg aan de oostzijde van de gemeente verbreden, maar omwonenden maken zich ernstig zorgen over hun gezondheid vanwege het vele autoverkeer. Met een lagere maximumsnelheid is er sprake van minder uitstoot en een betere doorstroming van het verkeer.

INSPREKERS
De Veenendaalse rondweg was een populair onderwerp bij de insprekersmicrofoon. Maar liefst zes bijdragen kwamen er van onder andere inwoners, de Regio FoodValley, de ondernemersvereniging, de gemeenteraad en een wethouder van Veenendaal.

Naast het verzet vanuit de bewoners was de strekking vooral: vaart maken. De gedeputeerde schetst voor de verbreding een tijdsspanne van 10 jaar, maar dat stuit een merendeel van de insprekers tegen de borst. Ze willen dat de voordelen van de verbreding zo snel mogelijk merkbaar zijn voor bewoners en bedrijven aan die kant van Veenendaal.

Provinciale Staten stemmen over twee weken over de verbreding van de rondweg in Veenendaal.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -