SGP Houten: 1 miljoen aan waardebonnen voor inwoners

© RTV Utrecht
HOUTEN/HOUTEN - De SGP in Houten wil de miljoen euro overschot op de begroting met waardebonnen teruggeven aan de inwoners. Met de bonnen kunnen Houtenaren spullen kopen bij lokale ondernemers. Dat staat in een motie die donderdag wordt ingediend.

CRISISRESERVE

Tijdens de financiële crisis moest Houten, net als veel andere gemeenten, maatregelen nemen om de begroting sluitend te houden. Er werd voor miljoenen bezuinigd en een deel van dat geld werd opzij gezet om klappen op te vangen.

50 EURO PER HUISHOUDEN

In de aanloop naar de verkiezingen werd al bekend dat het geld teruggaat naar de ongeveer twintigduizend gezinnen in Houten. Dat komt neer op ongeveer 50 euro per adres. De makkelijkste manier is dit via belastingteruggave te doen, maar dat is niet creatief en nauwelijks voelbaar voor inwoners. Van den Berg. "Als we dat in de vorm van waardemunten of waardebonnen aan de Houtenaren teruggeven kunnen ze dat weer in lokale winkels besteden. Zo kunnen de mensen zelf kiezen waar ze het aan willen besteden. Het is een win-winsituatie. De burger profiteert, maar ook de winkeliers. De lokale economie is belangrijk."

ONDERNEMERS POSITIEF

Volgens Van den Berg hebben de lokale winkeliersverenigingen positief op het plan gereageerd. "Er zitten genoeg haken en ogen aan, maar de ondernemers willen graag met het college overleggen hoe dit het best geregeld kan worden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.