RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ov-staking: "Het ligt zeker niet plat in de stad Utrecht"

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Het bus- en tramverkeer in de stad Utrecht ligt de komende dagen zeker niet plat. Dat laat vervoerder U-OV weten.

Morgen begint een meerdaagse cao-staking in het streekvervoer. Dit treft ook de stad Utrecht, maar het is zeker niet zo dat er helemaal geen bussen en trams rijden, stelt U-OV. De vervoerder probeert het zo te organiseren dat er per uur twee ritten minder worden gereden op iedere bus- en tramlijn.

AANGEPASTE DIENSTREGELING
"We verwachten voldoende werkwillige chauffeurs om tijdens de staking toch te kunnen rijden met een aangepaste dienstregeling", zegt woordvoerder Fabian Wegewijs. "U-OV gaat zich de komende drie dagen maximaal inspannen om op alle lijnen te rijden, maar dat zal helaas wel minder vaak zijn dan normaal. We maken daarom een aangepaste dienstregeling. Die is te vinden op u-ov.info en in de reisplanner. Maar het ligt dus zeker niet plat, is onze verwachting."

U-OV probeert ook ziekenhuizen, revalidatiecentra en scholen bereikbaar te houden.


Eind april lukte het in Utrecht ook om meerdere bussen en trams te laten rijden. Volgens de werkgevers is het draagvlak voor de landelijke staking onder het personeel minder groot dan de vakbonden suggereren. Vorige keer zouden zo'n 75 chauffeurs een vakantiedag hebben opgenomen, zodat ze de confrontatie met de werkgevers niet aan hoefden aan te gaan.

"We vinden het onbegrijpelijk en onacceptabel dat de vakbonden opnieuw een staking hebben afgekondigd. Er zijn nieuwe roosters, er ligt een loonbod én er zijn bemiddelaars aan het werk", zo valt te lezen op de website van U-OV.

 | Foto: u-ov.info

PROVINCIE UTRECHT
De staking heeft wel grote gevolgen voor het busvervoer in de provincie Utrecht. Streekvervoerder Syntus gaat morgenochtend kijken of er voldoende werkwillige chauffeurs zijn om de belangrijkste lijnen met de meeste passagiers te kunnen laten rijden.

Het gaat dan om de volgende lijnen:
Lijn 50 Utrecht - Veenendaal/Wageningen
Lijn 102 Utrecht - Woerden
Lijn 107 Utrecht - Gouda

Syntus verwacht dat de volgende lijnen volledig rijden:
Alle Uithoflijnen (202, 203, 204, 206, 207, 272, 299)
Alle scholierenlijnen
Lijn 106 Nieuwegein-IJsselstein-Gouda
Lijn 19 in Amersfoort
Lijn 656 (Amersfoort) rijdt zo veel mogelijk

Regionale treinlijnen kunnen de komende dagen uitvallen. Het gaat in onze provincie om de Valleilijn tussen Amersfoort en Ede-Wageningen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -