Bunnik wil huis opkopen voor woningbouw

Hoek van De Meent en Boomgaardweg
Hoek van De Meent en Boomgaardweg © Google Streetview
ODIJK/ODIJK - De gemeente Bunnik wil voor de bouw van woningen een eigenaar van een bestaand huis in Odijk uitkopen. Het kost de gemeente 295.000 euro. De raad moet nog groen licht geven, maar dat is een formaliteit.

ZELF AANGEBODEN

Bunnik wil nog niet zeggen wat ze precies voor plannen heeft op de hoek van De Meent met de Boomgaardweg. De ontwerpen liggen nog op de tekentafel, maar de voorkeur lijkt uit te gaan naar appartementen. Door de groeiende vraag naar woonruimte binnen de gemeente is bouwen een prioriteit in het collegeakkoord.
De bewoners hebben de oude boerderij naar eigen zeggen zelf aangeboden aan de gemeente en was er geen sprake van dwang. Het gaat om een gedeelte van een twee-onder-eenkapwoning.

GARAGEBEDRIJF

Het pand van garagebedrijf Goes, bij de boerderij om de hoek, is strategisch gezien ook een interessant stuk grond voor de gemeente. De eigenaar laat weten best open te staan voor verkoop. Piet-Jan Goes: "Als er afgerekend wordt, heb ik er geen problemen mee. Ook Meent 33 is van mij en dat huis staat er niet al te best bij. Als hier appartementen, horeca of winkels komen, vind ik het goed."

TE HUUR

Bunnik wil overigens niet zelf als projectontwikkelaar gaan fungeren. Omdat het nog wel een tijdje gaat duren voor de eerste spade de grond in kan, zal de gekochte woning vanaf november tijdelijk verhuurd worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.