Korte berichten: twee keer beroofd na smoes

REGIO - Een 55-jarige vrouw in Nieuwegein is twee keer beroofd door dezelfde persoon. Opmerkelijk genoeg liet de bewoonster haar zelf binnen. De dief gebruikte daarvoor een smoes. Ook een 87-jarige vrouw is op een soortgelijke manier beroofd.
* Clemens van der Burg is benoemd tot wethouder van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Hij volgt Emmy van Wijngaarden op namens het CDA. Van der Burg is geen onbekende op de Heuvelrug, hij was van 2002 tot 2006 wethouder in Driebergen.
* Twee fietsers in Leusden zijn hard op elkaar gebotst. Daarbij liepen ze allebei verwondingen op, waarvan een ermstig. Een 14-jarige jongen in een groep fietsers en een 22-jarige man reden frontaal op elkaar, vermoedelijk door de onoverzichtelijkheid van de situatie.
* De Utrechtse politie heeft een fietsendief opgepakt. De man stond op de Contant Erzeijstraat een fiets in te laden in z'n bakfiets. Toen agenten hem even later in de kraag vatten, verklaarde de man dat hij handelaar in oud ijzer was. De dief moest mee naar het bureau.
* In Utrecht is een vrouw gewond geraakt na een val met haar fiets. Ze kwam maandag in de fietstunnel aan de Eendrachtlaan met haar voorband in een geul terecht. Ze sloeg over de kop en klapte met haar hoofd tegen het beton. De hoofdwond van de vrouw is behandeld bij een motorambulance.
* Een recente serie gewapende overvallen in Veenendaal haalt vanavond de landelijke televisie. Opsporing Verzocht laat onder meer beelden zien van de overval op een C1000-winkel, begin dit jaar. Ook eind vorig jaar waren er overvallen in Veenendaal, onder meer op een horecazaak aan de Valleilaan.
* Het aantal inbraken in de stad Utrecht moet dit jaar dalen met ruim dertig procent. Dat wil burgemeester Wolfsen. Daarom is deze week een campagne begonnen die bewoners alerter moet maken op inbrekers. Wolfsen hoopt dat door een daling van het aantal inbraken de politie zich weer meer kan richten op zwaardere misdrijven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.