Oudewater is wachten beu, maar coalitieakkoord is in de maak

© RTV Utrecht
OUDEWATER - Het geduld van de inwoners van Oudewater wordt behoorlijk op de proef gesteld, want ruim drie maanden na de verkiezingen kan de gemeente nog steeds geen nieuw college presenteren. En daarmee is Oudewater de enige in de provincie die nog geen coalitieakkoord heeft.
"Ik vermoed dat ze op het gebied van het zwembad, woningbouw en accomodatiebeleid behoorlijk ver uit elkaar liggen. En dat kost veel tijd", zegt fractievoorzitter van het CDA, Judith de Vor.
Ik vermoed dat ze op het gebied van het zwembad, woningbouw en accomodatiebeleid behoorlijk ver uit elkaar liggen
Judith de Vor, fractievoorzitter CDA
Hoewel de christendemocraten de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart wonnen, doen ze niet mee aan de coalitieonderhandelingen. De fracties van VVD/D66, De Onafhankelijken en ChristenUnie/SGP zetten het CDA buitenspel omdat die partij te veeleisend zou zijn. "Dat klopt natuurlijk helemaal niet. Wij waren van plan te onderhandelen."
Volgens de beoogde coalitiepartners valt het nog best wel mee met de duur van de onderhandelingen, omdat ze er pas in mei mee begonnen zijn. Daarvoor had het CDA 'de lead'. Daarnaast is het lastig de agenda's van drie partijen op elkaar afgestemd te krijgen. De onderhandelingen verlopen trouwens in 'goede harmonie' zeggen de drie. Zo goed dat er 12 juli een nieuw akkoord zou worden gepresenteerd.
Ondertussen neemt het chagrijn onder de inwoners van Oudewater toe. Ze zijn het wachten zat. "Het duurt natuurlijk gewoon veel te lang", laat een vrouw weten. Een ondernemer: "Wij hebben behoefte aan een stevig gemeentebestuur waarmee we kunnen schakelen en dat is nu een beetje lastig."
Coalitieakkoord Oudewater is in aantocht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.