College Utrechtse Heuvelrug bespreekt vertrouwelijke zaken in trein

© ANP / @FritsNaafs
DOORN - Burgemeester Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug heeft zijn excuses aangeboden voor het houden van een collegevergadering in de trein.
Naafs en zijn collegegenoten reisden vandaag met de trein naar het VNG-jaarcongres in Maastricht. In een tweedeklascoupé besprak het college allerlei zaken, die volgens Fokke Fernhout voor alle medereizigers te horen waren. Fernhout was een van die medereizigers. De oud-rechter en universitair docent rechtsgeleerdheid schreef er een blog over.

INCLUSIEF RONDVRAAG

"De gelegenheid werd te baat genomen om een volledige collegevergadering in de trein te houden, inclusief de rondvraag. De hele coupé mocht meegenieten. Zo nu en dan werd er geprobeerd namen te vermijden (Cluedo noemden ze dat), maar even later werd vrijwel iedereen toch voluit genoemd", schrijft hij.
"Wethouder Hans heeft een probleem door het plotselinge ontslag van Frederik. Hij moet de raad een beetje om de tuin zien te leiden om dat beheersbaar te houden", vervolgt Fernhout. "Zo kan ik nog wel even doorgaan."
Ook burgemeester Frits Naafs deed opvallende uitspraken. Fernhout: "Frits heeft weinig op met zijn collega mevrouw T. van de gemeente Woudenberg, die niet in de gaten heeft dat bij een komend evenement vier poortjes te weinig zijn om de 30.000 bezoekers in het geval van een ramp veilig van het terrein te krijgen." Er staat niet in het blog wie T. exact is, maar vermoedelijk gaat het om burgemeester Titia Cnossen van Woudenberg.

ONHANDIG

Burgemeester Naafs heeft via Twitter gereageerd. Hij spreekt van een onhandige actie. "Wij hebben hier een wijze les uit getrokken en dit zal niet meer gebeuren."

BIZAR

Meerdere oppositiepartijen in de raad reageren verontwaardigd op het voorval. Fractievoorzitter Hugo Prakke van D66 noemt het "bizar, ongelofelijk en amateuristisch". Hij laat het er niet bij zitten. "Er is nu veel meer te vragen dan alleen maar de reactie op Twitter van de burgemeester", aldus Prakke. De partij bekijkt hoe het voorval een staartje moet krijgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.